Idee dat wordt uitgewerkt

Na het bezoek aan het AR lab in Den Haag wisten wat wij zouden kunnen gebruiken en uitwerken. We zijn toen gaan brainstormen om ons uiteindelijke idee vorm te geven.Een noot die nog gemaakt moet worden, is dat het potje eigenlijk een suikerpot is en geen bonboniere.
We wilde graag verder met de prenten die uit het potje kwamen vliegen, omdat dit zowel interactief als informatief is. We stuitte echter al vrij snel op het probleem, dat wanneer je het potje draait, de schilderijen niet meer naar je toe kunnen vliegen, omdat we met een annimatie zullen werken. De AR code zou dan maar van een kant leesbaar zijn en kloppen en dat beperkt nu juist het idee van de AR code en interactie.
Daarnaast zal bij het lezen van de AR code het potje ondersteboven zijn, omdat de code op de onderkant staat. Een ander idee was daarom om de prent los te laten komen van het potje en het er rondom laten zweven. Hiervan zijn we echter weer afgestapt, omdat het leuker is als de print wel echt op het potje zit en deze waarschijnlijk nog voldoende tot zijn recht komt.
Bij het uiteindelijke idee zie je dus de prent op het kopje en zullen schilderijen rondom het kopje zweven. Wanneer het kopje gedraaid wordt, komt er een ander schilderij te voorschijn. Daarnaas zal er op de achtergrond klassieke muziek uit de 18de eeuw te horen zijn, namelijk een kamerconcert van Beethoven.

schetsontwerp

Dit geeft een informatief beeld over het kopje, maar op een beeldende manier. We gaan het nu uitwerken met schilderijen van theescenes, maar het zouden ook porceleinen servicen of Loosdrechts porcelein kunnen zijn.