van ct naar stl en solid

Nu de ct scan gedaan is moeten we van deze wolk met punten nog een leesbaar formaat maken. Zodat we een replica van het suikerpotje kunnen maken. Om deze replica te maken hebben we op z’n minst een file nodig van het formaat stl.  Dus gingen we vol goede moet naar Professor Wolf Song. Helaas kon hij van deze wolk met punten geen stl maken. Wel wil hij voor ons zorgen dat we een bruikbare curve krijgen van de doorsnede van het potje.

Dus moesten we op zoek naar een programma dat van de ct-scan bestanden een stl bestand kon maken. Even zoeken op internet leverde een passend programma. Nu we een stl bestand hadden konden we weer naar Wolf Song toe. Hij maakte een doorsnede voor ons, zodat we deze konden omzetten in een solide vorm. Deze solide vorm moest gemaakt worden, omdat we aan de onderkant van het potje nog een AR-code willen toevoegen voordat we de replica gaan printen met een 3D printer.

De stl file van de ct-scan kunnen we ook nog gebruiken, omdat het toch wel interesant is dat het volledige patroon van het goud door de scanner is toegevoegd aan het object. Zo lijkt de replica net iets echter.