Categories

Archive

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Junaio, mobiele AR applicatie

Wim van Eck van het AR lab vertelde ons ook over Junaio. Dat is een applicatie voor op iPhone en Android. Deze app maakt gebruik van augmented reality. Er zijn verschillende ‘channels’ binnen deze applicatie. Bijvoorbeeld een wikipedia channel. Je kunt dan zien wat voor wikipedia entries in de buurt zijn gemaakt. Het is vergelijkbaar met Layar.

Iedereen kan ook zelf een channel maken binnen Junaio. Dit is voor ons een makkelijke en gratis manier om ook op de smartphone AR toepassingen voor ons project uit te proberen.
Junaio werkt niet met de strandaard AR-markers. In plaats daarvan maakt het programma juist gebruik van kleurenplaatjes. De code aan de onderkant van het kopje kan dus niet voor deze toepassing gebruikt worden. We hadden bedacht dat we een schildering of een transferplaatje aan de zijkant van het kopje zouden kunnen plaatsen. Op deze manier kan het potje op verschillende manieren voor AR gebruikt worden.

UPDATE
Junaio maakt ook  gebruik van zwart-wit markers. Deze zijn echter alleen bedoeld voor plaatsbepaling. Ze worden LLA-markers genoemd (Latitude/Longitude/Altitude). Deze zijn dus niet bedoeld voor augmented reality

 

Junaio Glue Demo

 

 

Be Sociable, Share!

1 comment

Correctie: Junaio kan wel degelijk ook met zwart wit markers werken, bv qr codes en barcodes.
Ook kan je plaatjes “aanleren” als marker- zie de website

Leave a Reply

© 2011 TU Delft