juniao animatie

Voor junaio was het van belang dat in de animatie slechts een model en een textuur gebruikt werd per channel. (De gratis versie van het programma staat niet meer toe dan dit.) Hierdoor is er slechts een schilderij overgebleven van de eerder genoemde zes. Door het scannen van een gekleurd plaatje wordt de animatie opgeroepen die we aan het maken zijn. Men krijgt dan een schilderij te zien, uit de 18e eeuw, waarop mensen aan het theedrinken zijn. Daarnaast is het patroon van de deksel op het 3D model van de deksel toegevoegd in een 2e channel. Nu kunnen we dus kiezen wat we willen zien als we het plaatje op de deksel scannen. De grootste uitdaging was om het animatie programma 3ds max te leren gebruiken en daarna de animatie via een extra plug-in om te zetten naar het bestandsformaat md2. Het was van belang dat we 3ds max zouden gebruiken, omdat dit programma bijna als enige de animatie om kon zetten naar md2.

Junaio afstellen om het schilderij zichtbaar te krijgen vroeg om een hoop uitproberen met de verschillende waardes die opgegeven konden worden.