Uitwerken van het idee voor de webcam

Om ons idee uit te werken hebben we ons opgesplitst in twee groepen. Een groep om Junaio uit te werken, dit doen Kenneth en Elizabeth en een groep om het uit te werken voor de webcam, Anne Lien en Mariet. Beide groepen werken met 3dsmax om de animatie uit te werken. Dit programma is nieuw voor ons en moesten we dus eerst leren.
Voor de webcam moesten we twee dingen doen: De print op het kopje krijgen en de schilderijen boven het kopje laten vliegen.

De print op het kopje

Hiervoor hebben we in photoshop alle foto’s, die we van het kopje rondom hadden gemaakt, uitgeknipt. Vervolgens was het even zoeken wat de beste manier was om de foto’s aan elkaar te krijgen, maar uiteindelijk bleek gradient het beste te werken. In 3dsmax hebben we met behulp van de curve het poje opnieuw geextrudeerd, zodat we het potje nu in het programma hadden.

Vervolgens hebben we met behulp van UV unwrap er een UV texture van gemaakt. Het beeld dat dit opleverde konden we renderen en vervolgens openen in photoshop. Nu was het een kwestie van het plaatje over het raster heenleggen en opslaan.

In 3dsmax konden we het bestand nu openen en werd het om het potje heen gedrapeerd.

Vliegende schilderijen
 Voor het volgende onderdeel, de vliegende schilderijen, gebruiken we 6 plaatjes met het thema theedrinken. In Photoshop hebben we er lijsten omheen gezet om het geheel wat gezelliger te maken. In 3DsMax zijn er 6 blokjes gemaakt met dezelfde verhoudingen als de afmetingen van de plaatjes. De plaatjes worden erop geplaatst met bijpassende achterkant-kleur.
Hierna wordt het geheel geanimeerd. De schilderijen bewegen op en neer.

Volgende stappen
 Eerst moeten we het potje en de schilderijen samenvoegen. Ze staan nu nog in twee verschillende bestanden.
Daarna moeten de modellen in AR_toolkit worden gezet.
Hopelijk krijgen we alles snel werkend!