De Science Fair

Dinsdag 1 november vond de Science Fair plaats, de eindpresentatie in de vorm van een tentoonstelling.

Voor ons project moesten we een aantal dingen presenteren, namelijk de computer applicatie met de webcam en AR code, Junaio voor de smartphone en het proces met alle 3d prints, mallen en porseleine suikerpotten. Onze opstelling zag er als volgt uit:

Voor de AR applicatie hadden we een laptop met webcam waar het suikerpotje voor gehouden kon worden. Gister waren we erachter gekomen, dat het glazuur niet goed zwart uit de oven was gekomen, daarom hebben we de code nogmaals ingekleurd met een stift. Deze werkte nu beter, maar flikkerde wel een beetje.

Voor Junaio hadden we twee smartphones om beide 3d modelllen te tonen. De ene moest gericht worden op een afbeelding aan de zijkant van het suikerpotje en de ander op de deksel. Dit leverde de volgende beelden op:

Om extra informatie en uitleg te geven over beide applicaties en ons proces hadden we drie posters hangen. Daarnaast serveerde we thee met koekjes en suiker uit de suikerpot om in de sfeer te komen.
De Science Fair verliep heel soepel. Er kwamen veel mensen voorbij, die we alles hebben kunnen uitleggen en men reageerde altijd positief. Ze vonden het een interessant project met een leuk eindresultaat.